Bekijk Artikel

27

Woensdag 17 mei organiseren we in Berlare een bijenwandeling met focus op graslandbeheer. Gidsen Jan Maertens (RLSD) en Michaël Crapoen (vzw Durme) gaan mee op stap en vertrekken om 19.30 uur aan taverne 't Veerhuis, Waterhoek 25 in Berlare. Deelnemen is gratis. Na afloop staat er een drankje voor je klaar.


"Tijdens de wandeling gaan we langs de graslanden op de linkeroever van de Schelde en maken we kennis met de verschillende manieren waarop landbouwers, natuurverenigingen en jagers graslanden beheren: regulier landbouwbeheer, natuurbeheer en dijk- en wegbermbeheer. Wist je dat ze allemaal een specifieke impact hebben op het leven van insecten? Op woensdag 17 mei zoomen we in op hun rol in het leven van bijen. 

 

Deze wandeling kadert in het PDPO-Project ‘Platteland in de Bloemetjes’. Daarmee willen Agrobeheergroep ECO², Landelijke Gilden en de Oost-Vlaamse Regionale Landschappen landbouwers en plattelandsbewoners enthousiasmeren om samen te werken rond biodiversiteit op het Oost-Vlaamse platteland. Info: www.facebook.com/plattelandindebloemetjespidb+logo's


Actions: E-mail | Permalink |
);