Bekijk Artikel

25
Uitnodiging Lochem Energie

Heb je interesse om een lokaal gedragen Energiecoöperatie op te richten? Of ben je er al mee bezig en wil je ideeën met gelijkgestemden uitwisselen? In het kader van het Interreg project ECCO nodigen wij u daarom uit om deel te nemen aan de internationale lokale energie ‘versnellingsdagen’ van 13 tot 14 november te Lochem, Nederland.

Het project ECCO wil lokale hernieuwbare energie initiatieven (local Energy Community Co-Operatives) in Noord-West Europa bijstaan in hun oprichting of wil hen helpen groeipijnen te overkomen. Dit willen we doen door al deze ECCO’s samen te brengen, hen info laten uitwisselen, en hen in contact brengen met andere nuttige informatie. En dit ook in Lochem!

Tijdens deze bijeenkomst wil het project ECCO jou op weg helpen en in contact brengen met reeds bestaande coöperaties die al actief zijn in Noord-West Europa. Zij delen hun ervaring, kennis en business cases met jou en je partners. Neem deel aan deze internationale bijeenkomst en draag actief bij aan workshops, masterclasses, excursies en debatten rond lokale energiecoöperaties.

Organisator LochemEnergie verwacht zowel lokale initiatiefnemers, boeren en burgers, ondernemers, beleidsmakers, vertegenwoordigers van kenniscentra als koepelorganisaties die de energietransitie in de eigen regio op gang willen trekken. Er ligt een intensief programma voor je klaar dat focust op de uitwisseling van praktische kennis en ervaring tussen initiatiefnemers van energiecoöperaties. Ook de vorming en organisatie van nieuwe samenwerkingsverbanden krijgt de nodige aandacht. Dus aarzel niet, en schrijf je in!

Lees hier meer over het programma en het project ECCO: http://www.innovatiesteunpunt.be/sites/default/files/file_insert/Uitnodiging-LEV-dagen-Lochem-2018.pdf

Inschrijven (voor 27 september) doe je met dit formulier: http://www.innovatiesteunpunt.be/sites/default/files/file_insert/NL-Aanmelding-ECCO-2018.pdf

Voor info omtrent eventuele onkostenvergoeding en andere vragen:
Andries Saerens, projectmedewerker ABC Eco²,
andries.saerens@agrobeheercentrum.be - 0494 04 27 47


Actions: E-mail | Permalink |
);