Bekijk Artikel

04

Het inzaaien van bloemenranden heeft een invloed op het aantrekken van bestuivers en nuttige insecten.  Wat betekent dit juist voor de landbouwgewassen die in de buurt staan, is hier al onderzoek naar gebeurd en zijn er al praktische voorbeelden van landbouwers die dit in de praktijk uitgetest hebben?

In Vlaanderen willen we landbouwers kennis laten maken met de voor en nadelen van het inzaaien van bloemenranden op landbouwpercelen.  Samen met het proefcentrum in Pamel, de hogeschool Gent en Biobest zetten we verschillende initiatieven op om landbouwers te informeren. Ook zoeken we nog landbouwers die de maatregelen tegen een gepaste vergoeding en met de nodige begeleiding willen uittesten. 

Op 24 juni plannen we een uitstap naar de Hoeksche Waard (Drodrecht Nederland) een akkerbouwgebied waar 84 landbouwer 145 ha akkerranden hebben ingezaaid. De boeren krijgen een vergoeding en zien naast maatschappelijke voordelen ook positieve effecten op hun teelt.  De landbouwers leiden ons rond en vertellen over hun ervaringen die ze hierover opdeden.

 

Programma:

  • 13u introductie van het project
  • 14 u excursie Hoeksche waard (bezoek bloemenranden en ervaringen van de landbouwers)
  • 18:30 Diner
  • 21 u 30 mogelijkheid tot overnachting

Diner en overnachting zijn optioneel en worden u gratis aangeboden vanuit het project
We kijken of we kunnen carpoolen. Bij voldoende interesse kunnen we een Bus inleggen.

Inschrijvingen via bart.schoukens@agrobeheercentrum.be


Bekijk de uitnodiging in pdf


Actions: E-mail | Permalink |
);