Bekijk Artikel

03

Vanuit het PDPO-project 'Loket Onderhoud Buitengebied in West-Brabant' deed ABC Eco² samen met RLBK een oproep naar de gemeente en de landbouwers in Zemst om door te geven welke KLE's beheer nodig hebben in de komende 2 jaar. Deze werken werden opgelijst, besproken met de actorenwerkgroep en gebundeld in 1 aanbesteding. Ondanks de krappe timing en het natte weer, slaagden we er toch in om een aantal dringende werken uit te voeren. In totaal werden er 38 knotbomen geknot en 210 meter houtkanten beheerd.

Een deel van deze werken was in opdracht van de gemeente Zemst. Het andere deel in opdracht voor landbouwers. Door alle werken te bundelen werd het beheer goedkoper. Landbouwers hebben de mogelijkheid om voor deze werken een onderhoudssubsidie te krijgen via de gemeente die in een aantal gevallen de beheerkost dekte.

 

De demo en heel het traject in het gebied Zierbeek-Bodegem past binnen het PDPO-project ‘Loket Onderhoud Buitengebied in West-Brabant’ waarbinnen Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Regionaal Landschap Brabantse Kouters, Agrobeheercentrum Eco² en Pro|Natura samenwerken rond een gecoördineerd beheer van het buitengebied.

Basislogo Vlaanderen pdpo blauw[1]
Met steun van ELFPO

De werken en heel het traject in Zemst passen binnen het PDPO-project ‘Loket Onderhoud Buitengebied in West-Brabant’ waarbinnen Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Regionaal Landschap Brabantse Kouters, Agrobeheercentrum Eco² en Pro|Natura samenwerken rond een gecoördineerd beheer van het buitengebied.

Basislogo Vlaanderen pdpo blauw[1]
Met steun van ELFPO

Actions: E-mail | Permalink |
);